Rosen

Rosen er en planteslægt, der er udbredt med mange arter i Nordamerika, Europa, Asien og Nordafrika. En rose har haft stærk symbolsk betydning op gennem historien, hvor den har fået tillagt betydning for f.eks. kærlighed og fortrolighed. Sangréal Ordenen har derfor også gjort brug af rosen i sit symbolsprog.


Sub Rosa
Ordenen bruger især udtrykket "Sub Rosa", fra Latin , "under rosen". Det kommer af rosens betydning for fortrolighed der daterer sig tilbage til Græsk mytologi.
Aphrodite gav en rose til sin søn Eros, kærlighedens gud; han gav den til gængæld til Harpocrates, guden for stilhed, for at sikre sig at hans mors indiskretion blev holdt under dække (holdt hemmeligt).


I Middelalderen forpligtede en rose ophængt under loftet i en rådssal alle tilstedeværende - dem under rosen - til fortrolighed (hemligholdelse).

Og romerske festhaller havde deres lofter udsmykket med roser som en visning af udtrykket Sub vino sub rosa est (Hvad der siges under vin er under rosen).

Ethvert møde i Sangréal Ordenen er derfor markeret med en rose som symbol for den fortrolighed medlemmerne udviser hinanden.


Se også: Den Franske Lilje; Sværdet; Sangréal Ordenen

 

Den Hellige Gral

Der er forskellige versioner af sagnet. Den Hellige Gral er blevet skildret som et bæger eller en kalk, et relikvie, der rummede Kristi blod, et sølvfad, en meget stor kedel, en sten fra himlen, en tallerken, en fisk, en due, et sværd, et spyd, en lanse, en hemmelig bog, manna fra himlen, et afhugget hoved, et blændende hvidt lys, et bord og meget, meget andet. Læs mere


Kong Arthur

Arthur, er navnet på den legendariske sagnkonge af Britanien der samlede sine riddere omkring et rundt bord og tog på jagt efter Den hellige gral. Læs mere